Lesvormen

Studio Nomade biedt verschillende lessen aan. Sommige lessen zijn fysiek uitdagend, andere wat rustiger. Zo is er altijd een les die bij jou past!

Hatha yoga

Je lichaam en adem leren beheersen zijn de belangrijkste pijlers van de hatha yoga. Tijdens de les doen we yogahoudingen (asana’s), waarbij de docent rekening houdt met de verschillende niveau’s van de deelnemers. Je doet wat op dat moment voor jou mogelijk is. Een hathales is vaak opgebouwd uit een combinatie van ontspannende en wat meer uitdagende houdingen, zowel staand, zittend als liggend. Door met je aandacht naar je ademhaling te gaan ontstaat er rust in je hoofd en ruimte in je lijf.

Yin yoga

Bij de yin yogalessen houd je de houdingen langer aan dan bij de hatha lessen. De lessen zijn relatief rustig , waardoor je tijd kunt nemen voor je lichaam. Omdat de houdingen langer worden aangehouden (3-5 minuten), worden de gewrichten en het bindweefsel aangesproken en werk je aan de diepere laag in je lichaam. De houdingen doen we liggend of zittend.

Restorative yoga

Restorative yoga is een passieve, meditatieve vorm van yoga waarbij de nadruk ligt op ontspanning. In de liggende en zittende houdingen wordt je lichaam waar nodig ondersteund door kussens en dekens, zodat je uitgenodigd wordt om spanning los te laten. De houdingen worden veelal wat langer aangehouden (vanaf 10 minuten per houding), zodat alle systemen van het lichaam vertragen en tot rust kunnen komen. Deze les is zeer geschikt voor mensen met stressgerelateerde klachten, die herstellend zijn van een blessure of operatie of een chronische aandoening hebben.

Mindful pilates

Bij mindful pilates werk je aan je lichaamshouding, je flexibiliteit en je lichaamsbewustzijn. Er worden onder andere oefeningen gedaan die de buikspieren en het bekkengebied aanpreken. Ook is er aandacht voor de ademhaling en bewust bewegen.

Yin/yang

In deze lesvorm worden hatha en yin gecombineerd in één les, waarbij uitdagende en ontspannende houdingen elkaar afwisselen.

Vinyasa

Vinyasa (ook wel flow genoemd) is een dynamische vorm van yoga. Op de beweging van de ademhaling volgen de houdingen elkaar op. Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis voor vinyasa, waarna ook andere asana’s (houdingen) worden aangeboden.

Privéles

Is het voor jou niet mogelijk om aan de groepslessen mee te doen? Wil je graag een yogales op maat, gericht op specifieke klachten of met een specifiek doel? Dan kun je op afspraak een privéles volgen in de yogastudio. Voorafgaand aan een privéles vindt eerst een (telefonisch) intakegesprek plaats. Aan het intakegesprek zijn geen kosten verbonden.